Uhićen pacijent koji je prijetio liječnici jer je prijavila njegovo stanje MUP-u

FaH

Muškarac (52) priveden je u Orahovici zbog prijetnji svojoj liječnici opće prakse iz orahovičkog Doma zdravlja, izvijestila je u ponedjeljak Policijska uprava virovitičko-podravska.

Liječnica Doma zdravlja u Orahovici obavijestila je danas Policijsku postaju Orahovica kako joj je 52-godišnji pacijent za vrijeme njezine odsutnosti u zdravstvenoj ordinaciji, izrekao riječi prijetnje, a nakon što je liječnica proslijedila obavijest policiji o promjeni zdravstvenog stanja toga pacijenta.

Nakon provedenog obavijesnog razgovora s liječnicom Doma zdravlja Orahovica, 52-godišnjak je uhićen i trenutno se u policijskoj postaji nad njim provodi kriminalističko istraživanje, naveli su iz PU virovitičko-podravske.

Kako je ranije liječnica izjavila za Index ona je samo ispunila zakonsku obvezu i prijavila promjene zdravstvenog stanja svog pacijenta policiji. On je ljut zbog toga došao u ordinaciju, ali je liječnica bila na godišnjem odmoru pa joj je preko liječnika koji ju je mijenjao i medicinske sestre poručio da je bolje da je nema ako on izgubi vozačku.

Podsjetimo, zbog toga što su MUP i sud utvrdili da jedna liječnica opće prakse nije prijavila promjene zdravstvenog stanja pacijenta koji je uzrokovao nesreću na naplatnoj postaji sv. Helena, ta je liječnica kažnjena s 5000 kuna.

Njezin je slučaj otvorio žustru raspravu na relaciji liječnici-policija oko toga što točno zakon propisuje, koje bi promjene liječnici trebali prijavljivati i kolika je njihova odgovornost ako njihovi pacijenti skrive prometnu nesreću ili naprave prometni prekršaj.