Uhićen muškarac koji se dovodi u vezu s napadom na Petrača

foto FaH/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ ik

Zagrebačka policija u ponedjeljak je objavila da je na kriminalističko istraživanje privela muškarca rođenog 1989. godine, kojega dovodi u vezu s napadom na Hrvoja Petrača u subotu navečer ispred hotela Esplanade.

Policija je ranije izvijestila, ne otkrivajući identitete, da traga za osobom koja se u subotu sukobila s 64-godišnjim Petračem koji je s teškim ozljedama završio u bolnici.

Glasnogovornica zagrebačke policije Marija Goatti u nedjelju je izjavila da se radi o sukobu dvojice muškaraca koji je rezultirao teškim ozljeđivanjem 64-godišnjaka, a ne o planiranom obračunu.

U policiji nisu htjeli otkriti jesu li točni medoijski napisi da je napadač 29-godišnji Vjeko Sliško, sin Marka Sliška, ubijenog 2003. i nećak Vjeke Sliška, ubijenog 2002.

Poduzetnik Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji napadnut je i teško ozljeđen u subotu oko 22,30 sati ispred zagrebačkog hotela Esplanade, u Mihanovićevoj ulici.

Policija je u prvim satima nedjelje objavila da je 64-godišnjak napadnut u Mihanovićevoj ulici, nakon što mu se na ulici “prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac”. Prema neslužbenim podacima Petrač je napadnut dok je ispred hotela izlazio iz svojega automobila, a navodno je zadobio frakture kostiju noge te potres mozga.