Uhićen 55-godišnjak za kojim se tragalo zbog pokušaja ubojstva u Trogiru

Policija je u subotu poslijepodne na području Prapatnice u općini Seget pronašla i uhitila  55-godišnjeg Branka Mamića, za kojim je bila intenzivna potraga od četvrtka zbog pokušaja ubojstva 32-godišnjaka u središtu Trogira, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

“Muškarac je uhićen, dovodi se u službene prostorije policije i nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje. Pronađeno je i osobno vozilo”, kažu iz PU.

Policija će temeljem naloga suda obaviti pretragu pronađenog vozila, dodaje se.

Tijekom protekla tri dana policajci su, uz pomoć pripadnika Jedinice specijalne i interventne policije, “češljali” Trogir, Čiovo, Seget i ostala okolna mjesta u opsežnoj akciji traganja za počiniteljem kaznenog djela ubojstva u pokušaju nad 32-godišnjim J.M.

Tridesetdvogodišnjak je na liječenju na intenzivnoj njezi splitskog KBC-a, a iako u teškom tjelesnom stanju, stabilno je.

“Zahvaljujemo građanima na suradnji i strpljenju prilikom provedbe mjera traganja za počiniteljem”, poručili su u priopćenju iz splitske policije.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, kad je vidio da je obruč oko njega zatvoren, bivši policajac predao se svojim bivšim kolegama. Na mjestu događaja bilo je nekoliko desetaka naoružanih policijskih specijalaca. Strahovalo se da je Mamić naoružan i opasan. No u trenutku uhićenja navodno nije bio naoružan.