Ugroženi sisački ugostitelji časte bolničko osoblje

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Premda je zbog koronakrize ugrožena njihova temeljna djelatnost, sisački ugostitelji trodnevnom humanitarnom akcijom iskazuju zahvalnost i razumijevanje za bolničko osoblje, koje je “na prvoj crti obrane od pandemije”.

Okupljeni u Cehu ugostitelja sisačkog Udruženja obrtnika, odlučili su organizirati akciju “Ugostitelji za sisačku bolnicu”, kako bi, barem nakratko, liječnicima i drugom zdravstvenom osoblju Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić”, uljepšali nekoliko trenutaka.

Ugostitelji će u ponedjeljak i srijedu, 21. i 23. prosinca, na dvije lokacije u bolnici osoblju ponuditi tople napitke, a u utorak, 22. prosinca, za sve će zaposlenike na covid odjelima organizirati catering gableca.

“Iako u ovim teškim vremenima, gdje zbog epidemije koronaviursa ugostitelji imaju potpunu zabranu rada, a bolničko osoblje posebice na covid odjelima, danonoćno je izloženo nadljudskim naporima u borbi s bolešću koju virus ostavlja kao posljedicu, sisački ugostitelji su odlučili pokrenuti još jednu humanitarnu akciju za našu bolnicu”, izvijestila je predsjednica Udruženja obrtnika Ivanka Čačić.

Njihova je želja da, ujedinjeni u zajedništvu, u ovo vrijeme darivanja, od srca ponude svoje usluge kao mali dio naknade za napore bolničkog osoblja.

“Drago mi je da je odaziv ugostitelja vrlo dobar, što ukazuje da su svjesni trenutka u kojem živimo”, rekla je i podsjetila kako je to udruženje već organiziralo akciju kupovine jednog respiratora, a nedavno je i Ceh krojača bolnici donirao i veću količinu posteljine.