UEFA reformirala Ligu nacija i ostavila Hrvatsku u prvoj skupini

Drugo izdanje Lige nacija igrat će se u novom formatu, sa po 16 reprezentacija podijeljenih u tri jakosne skupine, odlučeno je na zasjedanju Izvršnog odbora UEFA-e u Ljubljani, a tom je odlukom reprezentacija Hrvatske ostale u prvom razredu ovog natjecanja.

Drugo izdanje Lige nacija će započeti u rujnu 2020. godine, a u reformiranom sustavu više neće biti četiri jakosna razreda sa po 12 reprezentacija, već tri u kojima će biti po 16 reprezentacija podijeljnih u četiri skupine po četiri.

Uz Hrvatsku, među 16 reprezentacija u A skupini Lige nacija natjecat će se Portugal, Nizozemska, Engleska, Švicarska, Belgija, Francuska, Španjolska, Italija, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Danska, Švedska, Poljska, Njemačka i Island.

Momčadi su podijeljene u jakosne razrede prema plasmanu u prvom izdanju Lige nacija koje je završilo trijumfom Portugala.

Tako su Slovačka, Mađarska i Wales, hrvatski suparnici u kvalifikacijama za EURO 2020., smješteni su u B skupinu, dok je Azerbajdžan u C skupini.  

UEFA Konferencijska liga ime je novog, trećeg po snazi europskog nogometnog klupskog natjecanja, koje će se od 2021. godine igrati po okriljem Europskog nogometnog saveza. Novo klupsko natjecanje će svoju premijeru imati 2021. godine, bit će složeno po regionalnom ključu, a u njemu će sudjelovati 32 kluba. Cilj Konferencijske lige je uključiti što više klubova u kontinentalna natjecanja.