Udružuju se voćari i povrtlari Karlovačke županije

Karlovačka županica Martina Furdek Hajdin okupila je danas proizvođače voća i povrća s područja Ogulina te općina Krnjak, Vojnić i Cetingrad kako bi zajednički ostvarili iskorak u udruživanju te osnovali proizvođačku organizaciju u ovom sektoru.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak i voditelj Odjela za proizvođačke organizacije Alen Hrustić održali su sastanak na temu proizvođačkih organizacija s malim poljoprivrednicima s navedenog područja.

Sastanak je održan u cilju što boljeg upoznavanja Općina i poljoprivrednika sa svim prednostima i nedostacima koje nosi osnivanje proizvođačka organizacija te mogućnostima povlačenja EU sredstava i prijava za nacionalne potpore i poticaje. Županica Martina Furdek Hajdin napomenula je kako Karlovačka županija daje svu administrativnu pomoć oko osnivanja proizvođačke organizacije jer to vidi kao zajedničko ulaganje u gospodarski sektor u Karlovačkoj županiji.

Državni tajnik Tugomir Majdak podržao je udruživanje poljoprivrednika.

“Ministarstvo poljoprivrede podržava udruživanje poljoprivrednika kako bi što uspješnije objedinili i standardizirali svoju ponudu, plasirali svoje proizvode na tržište i zajednički si olakšali cjelokupan proces proizvodnje i prodaje proizvoda. Proizvođačke organizacije su okosnica ulaganja u na razini EU zemalja i imat će najviše prilika u financijskoj perspektivi 2021 – 2027.” kazao je Majdak.

Sastanku su nazočili predsjednik Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman, čelnici Općina Cetingrada, Krnjaka, Vojnića, načelnica Marina Kalić, načelnik Perica Matijević i zamjenik načelnika Josip Kurtović te predstavnici OPG-ova i Zadruga.