Udruge: Za dom spremni je naš pozdrav i nećemo ga se odreći

Koordinacija udruga domovinskog rata iz Splita organizirala je konferenciju za novinare vezanu uz temu ploče HOS-a i pozdrava Za dom spremni.

“Okupili smo se kako bi dali potporu našim suborcima koji su stvorili našu modernu Hrvatsku. Čast mi je, ali ne i zadovoljstvo, da opet branimo vrijednosti koje smo ostavili hrvatskom narodu. Tu spada i naš pozdrav “Za dom spremni” pod kojim su často ginuli vojnici i narod.

Teško je govoriti o zadovoljstvu kada govorimo o obrani naših vrijednosti.

Pitanje je tko to od početka obrane nije bio spreman za dom, volio bih čuti nekoga da na taj način istupi i kaže da nije bio spreman za dom. Teško nam je miriti se s tim da nas nazivaju ustašama, zločincima, mi smo pobjednička vojska koja je omogućila da živimo u slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj, iz tog rata je i časni pozdrav “Za dom spremni”.

Sada kada Milošević više nije živ, pitanje je tko to sad želi provesti novu velikosrpsku politiku. Tko su ti koji na taj način pokušavaju oblatiti i kriminalizirati vrijednosti Domovinskog rata. Tko hrvatskom narodu pokušava iznova reći da nema pravo braniti vrijednosti. Poručujemo da prouče zakone Hrvatske i da prestanu propitkivati i nazivati nas pogrdnim imenima. Želimo im poručiti da je pozdrav “Za dom spremni” legitiman i legalan. To je naš pozdrav i nikada ga se nećemo odreći”, poručili su članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata iz Splita.