Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara kritizira Dokumentu

Zorica Gregurić/Fcebook

Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara oštro osuđuje prozivke Centra za suočavanje s prošlošću poznatijeg kao Dokumenta koji je jučer napao Predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović. Negiranjem presumpcije nevinosti osudili su hrvatske generale i prije nego je Haški sud dao pravomoćni pravorijek, što je nedopustivo, navodi se u priopćenju.

Uz svu malicioznost koju su javno izražavali, osobito na obljetnice akcije Oluja, sada smo izloženi objedama osoba koje nemaju elementarne pristojnosti, a niti znanja. Nacionalni hrvatski sudovi ravnaju se prema načelu presumpcije nevinosti što znači kako se Dokumentine „perjanice“ očito pačaju u stvari koje ne poznaju, a spremni su komentirati pa i kada na taj način obmanjuju javnost i plasiraju neistine, istaknuto je među ostalim u priopćenju.

Kako bi se u budućnosti spriječile obmane, krivotvorenja i napadi na Domovinski rat i hrvatske branitelje Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara pokreće inicijativu za Izmjenama i dopunama Kaznenog zakona člankom koji će se odnositi na kaznene odredbe, a kojim će snositi kaznenu odgovornost svi oni koji krše Deklaraciju o Domovinskom ratu donesenu u Hrvatskom državnom saboru 2000. godine.

Zbog naših prijatelja koji su svoje živote ugradili u temelje hrvatske države, dužni smo očuvati načela kojima se štite teme­ljne vrednote i dostojanstvo Domovinskog rata, koji su nam ostavili kao zalog naše civilizacijske budućnosti, navedeno je među ostalim u priopćenju Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara.