Udruga veterana 4. GBR: Sveta misa služena je u Spomen kapelici Sv. Križ na Dračevcu

Naš portal objavio je teks o obilježavanju 29. obljetnice 4. gardijske brigade koji je prenesen od HINA u kojem je navedeno da: “Zbog epidemije koronavirusa ovaj je put obljetnica 4. Gardijske brigade obilježena skromnije – bez služenja mise i svečane akademije, što je tradicionalno na taj dan bilo organizirano ranijih godina”.

Kako je informacija o Sv. misi od strane HINA-e bila netočna, reagirala je Udruga veterana 4. GBR sa ispravkom netočnih informacija, čiji ispravak prenosimo u cijelosti:

Budući da je za nas veterane 4. gardijske brigade, a koji smo ujedno i organizatori obilježavanja godišnjice od velike važnosti održavanje svete mise za poginule, nestale i umrle pripadnike, molimo Vas da što prije objavite (ispravite) taj podatak.

Naime, na svojim službenim stranicama smo u više navrata priopćenjima objavili kako će se sveta misa održati u Spomen kapelici Sv. Križ na Dračevcu ali zbog uputa nacionalnog stožera vezano za koronavirus (COVID-19) bez masovnog okupljanja.

Sveta misa i odrješenje za poginule, nestale i umrle pripadnike 4. gardijske brigade i sve hrvatske branitelje je služena, a predvodio je vojni kapelan bojne “Pauka” fra. Ilija Mikulić u prisutnosti predsjednika Udruge veterana 4. gardijske brigade Hrvoja Pupića Vurilja te zapovjednika 3. mehanizirane bojne “Pauci” Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske Ivice Armande kako je i planiramo 28. 04.2020. u 16 sati u Spomen kapelici Sv. Križ, na Dračevcu.