Povezite se

Izdvojeno

Udruga IX. bojne HOS-a Split: Spasite čast i smijenite slučajnog predsjednika, on mora na hitno liječenje!

Objavljeno

-

Udruga IX. bojne HOS-a Split ragirala je na izjavu Zorana Milanovića iz Jasenovca. Evo njihovog priopćenja …

Slučajni predsjednik Hrvatske, instaliran na čelo hrvatske države zajedničkim naporom mrzitelja Hrvatske iz SDP-a i dijela korisnih hrvatskih idiota, uz punu podršku vodstva HDZ-a smrtno je uvrijedio sve branitelje, svjesnim ispadom kako spomen ploču poginulim pripadnicima HOS-a treba skinuti i baciti negdje. Kakav monstrum mora biti netko tko dira u mrtve kosti hrvatskih branitelja. Monstrum predsjednik.

Sjetite se njegovih bisera kako je Hrvatska slučajna država, da šator u kojemu mirno i dostojanstveno prosvjeduju invalidi – smrdi, da u vukovarskoj koloni sjećanja nema pristojnih ljudi… Sjetite se ubojstva branitelja u Vukovaru radi ćirilice, batinanja invalida u crkvi sv. Marka, zločinačkog rušenja spomenika HOS-a u Splitu od strane njegovih maskiranih milicionera…

Što očekivati od takvog junaka već da na kraju zapovijedi svojim milicionerima da skinu i bace negdje spomen ploču poginulim dragovoljcima HOS-a.

Iz tvornice velikosrpskih laži u Jasenovcu, okružen ugojenim antifašistima, privilegiranim manjincima, režimskim piskaralima i svojim ‘suborcima’, ustvari dezerterima iz ministarstva ‘inostranih’ poslova iz drugog oka iste partije, osokolio se frajer pljunuti u lice poginulim dragovoljcima HOS-a. On bi njih bacio u smeće, njih junake koji su život dali za slobodu Hrvatske; on, kukavica, dezerter, tajkun, privilegirani sin komunističkog moćnika.

Pripadnici privilegirane komunističke omladine, djeca jugoslavenskih moćnika, dezerteri, uhljebi ministarstva ‘inostranih’ poslova, Jugoslaveni, tajkuni, lopovi, mrzitelji crkve, Hrvatske i branitelja. Oni danas nažalost obnašaju sve funkcije u Hrvatskoj, koje su im omogućili između ostalih i poginuli pripadnici HOS-a. Poručujemo slučajnom predsjedniku, neka krade, vara, laže, vlada kako hoće i koliko hoće. Izabran je volom većine naivnog hrvatskog naroda, ali ovakve uvrede mu nećemo zaboraviti ni oprostiti, niti ćemo o njima šutjeti.

Nemoguće je da ovako vrijeđa svoje branitelje predsjednik Amerike, Izraela, Rusije ili bilo koje zemlje na svijetu, a da iza toga ne bude smijenjen isti dan. Ovakav ispad bolesne mržnje prema poginulim utemeljiteljima države moguć je samo i jedino u Hrvatskoj.

Ovo je jedina zemlja na svijetu koju vode spodobe koje mrze svoju državu. Ovo je zemlja u kojoj komunistički vlastodršci i njihovi sinovi posijani na svim funkcijama ne mogu domoljubima oprostiti rušenje Jugoslavije i stvaranje Hrvatske.

Pozivamo sve saborske zastupnike koji su bili hrvatski branitelji da se otrgnu stranačkoj stezi i pokrenu postupak opoziva slučajnog predsjednika koji ovako bezočno pljuje njihove poginule suborce.

Pozivamo ministra branitelja i sve ministre koji su hrvatski branitelji da prekinu svaku suradnju s ovakvim slučajnim sramotnim predsjednikom.

Pozivamo sve udruge iz Domovinskog rata da prekinu svaku suradnju s ovim sramotnim predsjednikom. Pozivamo sve županije, općine i gradove koje vode hrvatski branitelji da prekinu svaku suradnju s predsjednikom koji ovako bezočno vrijeđa poginule branitelje.

Mi ponosni pripadnici HOS-a u ime naše braće koji su ginuli za poklič ‘Za dom spremni’ od Vukovara, Gospića, Škabrnje i Srđa, dok su se privilegirani sinovi komunističkih moćnika sakrivali po ministarstvu ‘inostranih’ poslova javno prisežemo da ove uvrede nikada nećemo zaboraviti ni oprostiti.

Očekujemo podršku od svih suboraca, od cijelog hrvatskog naroda, ali i ako nas ostavite same i ako nas svi izdate kao Juda Isusa, mi preživjeli pripadnici HOS-a pamtit ćemo do kraja života ova poniženja i uvrede. Pamtiti i vratiti kad tad.

Možete nas nekažnjeno vrijeđati, omalovažavati, progoniti, suditi…Trenutačni i slučajni predsjednik u suradnji s drugom okom iz glave na vrhu HDZ-a ima pod kontrolom sve režimske medije, svoje suce u vrhovnim sudovima, milicionere u policiji, oficire u vojsci, i može što hoće, ali neće dok hoće.

Mi za dom spremni srušili smo njegovu Jugoslaviju. Pobijedili smo u ratu njegovu crvenu zvijezdu, ali smo nažalost crvenozvezdaše ostavili na svim funkcijama u državi koju oni nikada nisu željeli.

Uvrede, progone, laži i klevete mi pripadnici slavnog HOS-a trpimo već dugo, podnosimo ih muški i vojnički. Navikli smo na nepravde, otvrdli smo u ratu, bili smo i ostali za dom spremni, ali ovakve izljeve mržnje prema poginulim suborcima, ovako pljuvanje po mrtvim kostima nećemo dopustiti nikome, a posebno ne predsjedniku dezerteru, monstrumu, privilegiranom sinčiću komunističkog moćnika koji radi ovoga zločina iz mržnje mora odmah biti opozvan i žurno liječen.

Bog i Hrvati

Za dom spremni!

Izdvojeno

VIDEO/3. Memorijalni ultramaraton „ Od velikog do malog Vukovara“

Published

on

U organizaciji URT „ Nexe Team“ iz Našica, Općine Sunja, Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata općine Sunja, Grada Našica, Grada Vukovara, Županije Osječko-Baranjske i MORH-a od 19.06.2020 -21.06.2020. održati će se 3. Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“ u duljini od 305 km i trajanju od 37 sati.

 Ovaj ultramaraton trebao je biti održan u ožujku 2020. godine ali je zbog pandemije  korona virusa  morao biti odgođen.

Početak ultramaratona bio bi u Gradu heroju Vukovaru dana 19.06.2020. godine u 21,00 sati a cilj u mjestu Sunja 21.06.2020. godine u 12,00 sati.

Ovom projektu pridružile su se : Osječko-baranjska županija i grad Našice, Vukovarsko srijemska županija i grad Vukovar, Virovitičko podravska županija i općina Voćin, Požeško-Slavonska županija i grad Pakrac, Sisačko-moslavačka županija i gradovi Sisak, Kutina, Popovača i općina  Sunja.

Cilj utrke je zapaliti svijeću i ‘svijetlo Vukovara’ donijeti u Sunju, te utrkom kao i prošle godine ponovno spojiti ova dva mjesta.

Ultramaraton će se trčati bez odmora, štafetno a  trčati će pedesetak maratonca.

Svakih pola sata izmjenjivat će se jedan trkač a njemu će se slobodno priključivati građani u mjestima kroz koje će ultramaraton prolaziti.

Start je u Vukovaru, utrka se nastavlja kroz: Čepin, Našice, Mikleuš, oćin, Pakrac, Kutinu, Sisak i završava u Sunji dok će jedan biciklista provesti cijelu dionicu  obuhvaćajući Orahovicu, Slatinu, Viroviticu, Grubišno Polje te sa saultramaratoncima „ spojiti“ na ulazu u Sisak.

 U Sunji će se održati prigodan program i druženje…

Sunju, mjesto 27 kilometara udaljenom od Siska, mnogi su zbog hrabrosti i ustrajnosti branitelja tijekom Domovinskog rata nazivali „malim Vukovarom“. Sunja nikada nije „pala“, izdržala je četverogodišnju agresiju te dovršetak rata dočekala u cijelosti razorena, baš poput Vukovara.

Jedan od legendarnih branitelja Vukovara bio je i zagrebački glumac Sven Lasta, koji je napisao 1992. godine čuvenu pjesmu ‘Piše Sunja Vukovaru’.

Mi  svojim trčanjem evociramo uspomene koje promiču Domoljubne i sportske vrijednosti, gdje se istodobno  prisjećamo presudnih trenutaka Domovinskog rata, te žrtava iznimno hrabrih ljudi koji su položili život  za očuvanje hrvatske slobode.

Na ovom najvećem štafetnom ultramaratonu sudjelovati će 50- takultramaratonaca iz cijele hrvatske među kojima će biti hrvatski dragovoljci, djelatnicii MUP-a, pripadnici  hrvatske kopnene vojske, vatrogasci, sportaši i domoljubi, izvijestio je Tomislav Gall predsjednik udruge .

Mi trčimo-da se ne zaboravi !!!

Ucitavanje vijesti

Izdvojeno

“Za dom spremni” u Thompsonovoj pjesmi Čavoglave nije prekršaj

Published

on

foto HINA/ Miroslav LELAS/ lm

Visoki prekršajni sud danas je na općoj sjednici svih sudaca odlučio da poklič “Za dom spremni” u Thompsonovoj pjesmi “Bojna Čavoglave” Marka Perkovića Thompsona nije prekršaj protiv javnog reda i mira.

“Dana 3. lipnja 2020. održana je sjednica svih sudaca Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske u nazočnosti 20 od ukupno 23 suca. S obzirom da se, na temelju čl. 39. st. 3. Zakona o sudovima, odluka na sjednici svih sudaca donosi većinom glasova svih sudaca suda, postojali su uvjeti za održavanje sjednice.

Na sjednici se, između ostalog, pod toč. 4. dnevnog reda, odlučivalo i o nedorečenosti i različitom tumačenju pravne norme u odnosu na primjenu čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kada se činjenični opis prekršaja odnosi na izvođenje pjesme „Bojna Čavoglave“, u izvođenju autora u izvornom obliku koja sadrži izričaj „Za dom spremni“, posebice u kontekstu načela zakonitosti, kao i ujednačenosti sudske prakse s obzirom na stajalište izraženo u usporedivom predmetu.

Imajući na umu dosadašnju jedinstvenu sudsku praksu Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske u odnosu na izričaj „Za dom spremni“ kada se koristi u različitim okolnostima, koja nije dovedena u pitanje, pristupilo se glasanju o slijedećem pitanju:

„Može li se postupanje okr. Marka Perkovića, koje je činjenično opisano u optužnim prijedlozima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, PU šibensko-kninska, broj 511-13-10-17-74/2016 od 30. prosinca 2016. i broj 511-13-10-17-46/16 od 8. kolovoza 2016., podvesti pod zakonski opis prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, koji glasi: “Tko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir”, stoji u objavi suda.

Treba dodati da je na sjednici o tome odlučivalo više od 20 sudaca iz sva četiri odjela tog suda i to, Odjela za javni red i mir, koji je i nadležan za tu vrstu prekršaja, Odjela za financijske i gospodarske prekršaje, Odjela za prometne prekršaje i Odjela evidencije sudske prakse.  

Ucitavanje vijesti

Izdvojeno

VIDEO/Čestitka pripadnika HV-a u povodu Dana državnosti RH

Published

on

Pripadnici Hrvatske vojske uputili su u subotu u prigodnu video čestitku svim pripadnicima i pripadnicama HV-a i djelatnicima Ministarstva obrane kao i svim hrvatskim građanima u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, 30. svibnja.

“S ponosom čestitamo 30 godina hrvatske državnosti ! Hrvatska vojska je potekla iz naroda i tu smo za narod, čuvamo naš dom, naše predivno more, otoke, ravnice i planine, naše nebo i svaki ljudski život! Za nas nema nepremostivih prepreka!

Nijedna zadaća nije neizvediva, to je naša dužnost i naša obveza! Hrvatska vojska to radi s ljubavlju, odgovornošću i predanošću”, naveli su u čestitci pripadnici HV-a i dodali: “Mi smo prisegnuli našim poginulim vitezovima, našem narodu, našoj Hrvatskoj da ćemo s ponosom i dostojanstvom kročiti našim putem. Svaki naš vojnik, mornar, pilot, dočasnik ili časnik, djelatni ili u pričuvi spreman je stati u obranu Hrvatske. Naša je čast služiti svojoj Domovini, naše zajedništvo i hrabrost naša je snaga u svim izazovima”, poručili su pripadnici Hrvatske vojske, priopćeno je iz MORH-a.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije