Udbina: General Gotovina kaže da se on bavi drugim poslom i da se svatko ima pravo kandidirati

U vojarni „Josip Jović“ u Udbini danas se održava svečano otvorenje novoustrojenog Središta za razvoj vođa “Marko Babić”.

Središte za razvoj vođa „Marko Babić“ u Udbini ustrojava se na inicijativu potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, po modelu Središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović Gavran“ koje je djelovalo u Šepurinama u razdoblju od 1994. godine do 2000. godine, čiji je idejni začetnik bio general Ante Gotovina.

Na svečanost je došla i predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov, posebni savjetnik ministra obrane umirovljeni general-pukovnik Ante Gotovina te brojni vojni i civilni uzvanici.

Prije samog protokola svečanosti general Ante Gotovina upitan je što misli o predstojećim predsjedničkim izborima i koga će on podržati

“Svako ima pravo kandidirati se svako ima pravo izaći na izbore. Svi mi, zajedno, narod će reći kome daje prioritet” rekao je Ante Gotovina.

Dodao je da se on sada drugim poslom, bivši sam vojnik, nije se htio izjasniti o niti jednom predsjedničkom kandidatu.