Udario u naplatnu kućicu na A11, poginuo djelatnik HAC-a

Izvor:: Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica

Na naplatnim kućicama Mraclin na autocesti A11 u smjeru Siska došlo do teške prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao djelatnik HAC-a (53).

Zagrebačka policija potvrdila je da je u 5:30 vozač automobila kod naplatnih postaja Mraclin na autocesti A11 izgubio nadzor na vozilom i udario u objekt HAC-a.

Još uvijek se ne zna zbog čega je vozač BMW-a izgubio kontrolu nad automobilom, ali neslužbene informacije govore da se automobil u jednom trenutku odvojio od ceste i probio zid objekta u kojem se, nažalost, nalazio radnik HAC-a koji je poginuo na mjestu.

Direktor HAC-ovog sektora za naplatu cestarine Ivica Ribičić otkrio je za dnevnik.hr da je poginuli kolega imao 53 godine.

”Vozilo se izravno zabilo u naš objekt, što nas je začudilo obzirom na to da je staza do objekta bila zatvorena za promet baš zbog takvih možebitnih situacija jer je autocesta za Sisak je otvorena. Vjerojatno se radi o nenormalnoj brzini, obzirom na sve znakove koje smo postavili. Apsolutno nepridržavanje svega i dogodilo se ovo”, kaže Ribičić.

Redakciju Jutarnjeg lista nazvao je muškarac koji se predstavio kao njegov otac i zamolio novinare da prenesu sućut obitelji radnika HAC-a koji je smrtno stradao.

“Molim vas, prenesite sućut obitelji poginulog. Užasno mi je teško. On je moje godište. Ovo su mi najteži trenuci u životu”, rekao je otac vozača BMW-a.

Novinarima je ispričao što je prethodilo teškoj nesreći.

“Ja sam spavao kad je otišao. Čuli smo se sinoć i rekao mi je da je na nekoj fešti u Lekeniku. I mi tamo živimo. Rekao sam mu: Ako si pio, nemoj voziti! Ali eto, nije me poslušao. Valjda je išao do Zagreba, ne znam sad. Inače nije uzimao auto ako ja ne znam. Kad bismo se zajedno vozili namjestio bi tempomat na dozvoljenu brzinu. Ne, koliko znam nije imao prekršaje zbog brzine. Ne znam što je bilo. Čekam tu u bolnici, rekli su mi da ima otvorene prijelome nogu kod koljena, slomljeno mu je stopalo, ima ozljedu glave”, rekao je otac.

“U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila rano ujutro na naplatnoj postaji Mraclin, na autocesti A11 Zagreb – Sisak, život je izgubio jedan naš djelatnik. Ovim putem želimo izraziti duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja te ovim putem obitelji našeg djelatnika izražavamo sućut. Točan uzrok nesreće znat ćemo po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave. Molimo za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelj naših djelatnika kao i za našu tvrtku”, stoji u priopćenju Hrvatskih autocesta.