Učenje iz iskustava Domovinskog rata na konferenciji „Hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata – Iskustva iz prošlosti u službi sadašnjosti u budućnosti“

U organizaciji 9. Centra znanja za društveni razvoj danas je održana konferencija pod nazivom „Hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata – Iskustva iz prošlosti u službi sadašnjosti u budućnosti“. Uvodnu riječ dala je koordinatorica Sandra Rapčak Škomrlj, a konferenciju je otvorila izaslanica potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja, Marijana Tkalec.

Na događaju su sudjelovali predstavnici Grada Zagreba, sektora za branitelje, Službe za traženje Hrvatskog crvenog križa, kao i brojni predstavnici udruga iz Domovinskog rata. Rasprave su obuhvatile perspektive pojedinaca i udruga braniteljske i stradalničke populacije, s posebnim osvrtom na usporedbu agresije na Domovinski rat u Hrvatskoj i recentne događaje u Ukrajini.

U drugom dijelu konferencije fokus je bio na ulozi organiziranog civilnog društva u izgradnji inkluzivne, solidarne, digitalne, zelene i održive Hrvatske. Svoj doprinos raspravi dao je Ratmir Đanić, predstavnik 8. centra znanja. Zaključci konferencije bit će pravodobno dostavljeni udrugama, medijima i nadležnim institucijama.

N