Učeniku ponudili pecivo ako se skine gol pa sliku objavili na Facebooku. Otac sumnja u jednu stvar

– Objavili su sliku mog golog djeteta na Facebooku. Rekli su mom sinu koji ide u osmi razred da će mu, ako se skine gol, kupiti pecivo i, s obzirom na to da je dijete koje je bolesno, on je to učinio i oni su mu objavili fotografiju.

Uzbuđenim glasom ispričao nam je otac učenika jedne osnovne škole u istočnom dijelu Zagreba, ističući da sumnja kako je škola pokušala sve zataškati. Ravnateljica škole je odlučno opovrgnula da je bilo ikakvog zataškavanja incidenta koji se dogodio prije desetak dana, prenosi Jutarnji list.

– Upravo je na reakciju škole s društvene mreže uklonjena fotografija tog učenika, koji je dijete koje pohađa poseban razred i ima zdravstvenih problema. Postupili smo sukladno svim protokolima, o svemu obavijestili sve nadležne službe, a među ostalima i Centar za socijalnu skrb.

Osim navedenog, na razgovor su pozvani učenici i njihovi roditelji i ukazano im je na štetnost takvog ponašanja, a poduzete su i pedagoške mjere – rekla nam je ravnateljica zagrebačke osnovne škole u kojoj se dogodio navedeni incident. Dodala je i da se ne radi o učenicima iz istog razreda, a zlostavljači su se, kaže ravnateljica, pokajali zbog svog čina.