Ubojica Macolina brata osuđen na 14 godina zatvora, pucao mu u potiljak zbog 10.000 eura

Franjo Orešković Macola/Izvor: Nacionlno

Dušan Deni Vrhovac nepravomoćno je osuđen na 14 godina zatvora za ubojstvo Frane Oreškovića (53), brata poznatog ličkog ugostitelja Željka Oreškovića Macole, u travnju 2016. godine.

Frano Orešković posudio je Vrhovcu novac, a on je s njim dogovorio susret ispred zgrade u Kornatskoj 1d u Zagrebu.

Franjo je lani 21. travnja doputovao iz Otočca u Zagreb kako bi mu Vrhovac vratio 10.000 eura. Nakon što su se sreli u Lopudskoj ulici kod broja 8, Vrhovac mu je ispalio jedan hitac iz pištolja u potiljak, piše Dnevnik.hr

Orešković je umro na mjestu zločina. Vrhovac je otrčao kroz obližnji park do Hvarske ulice i odbacio pištolj u kontejner za smeće te se potom udaljio u nepoznatom smjeru.

Vrhovac je, iznoseći obranu na zagrebačkom Županijskom sudu, zanijekao krivnju.

“Nisam kriv. Ne da nisam od Frane Oreškovića posudio 10.000 eura, već sam ja njemu za zajednički posao dao 4500 eura koje mi nije vratio jer je ubijen. Dapače, nakon što je Frane ubijen ostao sam bez apartmana u Primoštenu”, branio se na Županijskom sudu Dušan Deni Vrhovac.

Pojasnio je da ga je Orešković zvao 21. travnja ujutro te mu je rekao da dolazi u Zagreb oko 19 sati. Dogovorili su se da se čuju i nađu.

“No do toga nije došlo. Taj sam dan išao po suprugu u bolnicu, a navečer me je nazvao šogor. S njim sam se našao u 20:20 ispred zgrade u kojoj stanujem. On je išao na trening, a kako sam tek uspavao dijete, izišao sam dolje. Moj šogor ima dubok glas, pa zato nisam htio da dođe u stan kako mi ne bi probudio dijete. Pričali smo dvadesetak minuta, nakon čega sam se ja vratio supruzi u stan, a išli smo spavati oko 22 sata”, kazao je Vrhovac.

Pojašnjavao je kako su zajedno trebali poslovati i vezano uz otkup stolarije i strojeva iz jedne zagrebačke tvrtke. Kazao je da je tvrtka propala, pa je vlasnik robu i inventar vrijedan 220.000 kuna prodavao za 4500 eura, prenosi Dnevnik.hr