Ubijen odvjetnik koji je branio Miloševića

Na Novom Beogradu ubijen je poznati beogradski odvjetnik Dragoslav Miša Ognjanović, dok je njegov sin u pucnjavi ranjen i prema posljednjim informacijama, on nije životno ugrožen, saznaje N1.

Sin ubijenog odvjetnika pogođen je u ruku i ekipa hitne pomoći prevezla ga je u Urgentni centar, a njegovo stanje je stabilno.

Ognjanović je bio u pravnom timu Luke Bojovića, jedan od branitelja Slobodana Miloševića pred Haškim tribunalom, a bio je i branitelj Đorđa Prelića, jednog od optuženih u slučaju ubojstva Bricea Tatona.

Policija je odmah poslije pucnjave počela potjeru za napadačima te je proglašena akcija “Vihor” tijekom koje se zaustavljaju i pretražuju sva sumnjiva vozila i prolaznici.

Očevid je u tijeku.

Ovo nije prvo ubojstvo odvjetnika u Beogradu u, takoreći, kriminalnoj likvidaciji. U prosincu 2015. na Vračaru je ubijen odvjetnik obitelji Šaranović, Vladimir Zrelec, koja inače s klanom Luke Bojovića “ratuje” od 2009. godine.

Početkom godine je policija uhitila Vladimira Šaranovica upravo za ubojstvo Zreleca, a nedavno je i potvrđena optužnica protiv njega.

MUP: Intenzivno tragamo za napadačem

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević izjavio je da se intenzivno traga za osobom koja je večeras u Ulici Antifašističke borbe ubila Dragoslava Ognjanovića, a njegovog dvadesetšestogodišnjeg sina ranila u ruku.

On je istaknuo da su odmah po prijavi na lice mjesta upućeni inspektori kriminalističke policije, koji trenutno obavljaju očevid, a angažirane su i druge jedinice koje intenzivno tragaju za počiniteljem.

“Pripadnici MUP, u suradnji s nadležnim tužiteljstvom, poduzimaju sve neophodne mjere i radnje kako bi ovaj slučaj bio što prije riješen, a počinitelj kaznenog djela uhićeen”, naveo je Kovačević u pisanoj izjavi. (N1)