U Zagrebu uhićena petorica Pakistanaca za koje postoje informacije da su povezani s pucnjavom u Horgošu

Hrvatska policija uhitila je petoricu državljana Pakistana za koje postoje sumnje da bi mogli biti povezani s nedavnom pucnjavom u mjestu Horgoš na srpskoj granici. Zatečeni su prije nekoliko dana na parkiralištu u Ulici Florijana Andrašeca u automobilu francuskih registracijskih oznaka. Kada su ih policajci legitimirali, dali su im na uvid putovnice u kojima su bili otisnuti lažni granični numeratori.

Riječ je o pečatima s granice, a ovi su, kako je proizlazilo, bili utisnuti u Portugalu još u svibnju ove godine.

Sumnja se da su nabavili i jednu lažnu dozvolu boravka za Portugal koja je imala datum 10. ožujka 2023. godine. Na njoj su bile fotografije tri različite muške osobe, a uhićeni Pakistanci pokazali su je policajcima u Zagrebu.

Na dvojicu su naišli u Ulici Ivana Broza, a ostale su zatekli u vozilu u obližnjoj ulici Florijana Andrašeca.

Jedan od osumnjičenih nakon uhićenja tvrdio je kako ništa što im se stavlja na teret nije točno. Opisao je da ih je u Hrvatsku doveo jedan mladić iz Indije, i to iz Bosne. Ostale okrivljenike, izjavio je, poznaje jer su zajedno radili u Grčkoj, ali su svi željeli otići u Italiju. Kazao je i da uopće ne zna čije su putovnice i dozvola boravka što su kod njih nađene.

Inače, utvrđeno je da su Pakistanci koristili automobil koji je ukraden u Francuskoj, a uz to su kod njih pronađene i vozačke dozvole raznih imena. Sve im je to oduzeto, kao i mobiteli što su ih koristili.

Za automobil je utvrđeno da je ukraden u zračnoj luci u Toulouseu.

Svim osumnjičenima određen je istražni zatvor kako ne bi pobjegli. N1 doznaje da zagrebačka policija ima operativna saznanja da bi se ovu petoricu Pakistanaca moglo povezati s krvavim obračunom u Horgošu na srpskoj granici gdje je 27. listopada ove godine ubijeno više državljana Afganistana. No, te informacije zagrebački inspektori tek moraju provjeriti putem međunarodne policijske suradnje.