U Zagrebu joj jedan taksi igrač na tržištu

Kako javljaju hrvatski mediji Zagreb je od jučer bogatiji za još jednog igrača na taksi tržištu, a to je “Ride2” koji je brend rent-a-car kuće Ridecar.

Prvih 35 vozila je, uz veliku medijsku kampanju u dnevnim novinama i prigodne popuste za prve korisnike, počelo operirati po metropoli, a direktor tvrtke Marijan Babić u razgovoru za Poslovni dnevnik ističe da će ih do proljeća naredne godine biti stotinjak i to u cijeloj Hrvatskoj

Ono po čemu se u Ride2 žele razlikovati od konkurencije, kako sami ističu, je činjenica da će trećina, a u budućnosti i veći udio, flote biti električna vozila.

Uz to, naručitelji vožnje mogu birati između pet kategorija vozila, od standarda, električnog, premium do kombija i kombi premiuma.

Babić ističe da očekuju da će i postojeći električni Renaulti moći s jednim punjenjem odraditi cjelodnevnu taksi šihtu u gradu, no s Hyundaima će se njihova operativnost dodatno povećati jer oni imaju autonomiju od 500-tinjak kilometara.

“U svoju flotu uložili smo gotovo 150 milijuna kuna, a samo na taksi biznis otpada oko 25 milijuna. Već do kraja godine u taksi floti ćemo imati 30-ak posto električnih automobila, a u konačnici je plan da gotovo u potpunosti izbacimo vozila na fosilna goriva. Naravno, mali dio ćemo morati zadržati jer dio premium korisnika traži konkretne tipove vozila, kojih zasad nema u električnoj verziji”, kaže Babić za Poslovni dnevnik.