U Zagrebu Festival sporta osoba s invaliditetom

Na Atletskom stadionu Mladost u Zagrebu počinje Festival sporta za osobe s invaliditetom. Dio je to projekta “Change Your Mindset – Sport4Everyone” – promocija i podizanje razine svijesti o važnosti sporta i tjelesne aktivnosti te integracija mladih osoba s invaliditetom u rekreativne sportske aktivnosti.

Sudjeluju vrhunski sportaši s invaliditetom (Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić, Dino Sokolović, Kristijan Vincetić), ali i vrhunski sportaši bez invaliditeta, koji će podržati ovu manifestaciju (Valent i Martin Sinković, Marijo Možnik, Ana – Marija Bujas Čelan, odbojkašice i odbojkaši HAOK Mladost, ŽKK Medveščak, Damir Martin i drugi).

U Hrvatskoj danas živi više od pola milijuna osoba s invaliditetom, a samo manji dio njih aktivno se bavi sportom, iako su njegovi pozitivni učinci brojni. Tjelesna aktivnost ne samo da unaprjeđuje tjelesno i mentalno zdravlje, već pruža pojedincu priliku za integraciju u društvo. Time može pokazati svoj talent i suprotstaviti se uobičajenim stereotipima s kojima je svakodnevno suočen.

Festival sport osoba s invaliditetom otvoren je za širu javnost te se sve zainteresirane osobe mogu okušati u raznim sportovima osoba s invaliditetom.