U Zagrebu 61 novi slučaj koronavirusa

U Zagrebu je u zadnja 24 sata utvrđen 61 novi slučaj koronavirusa, a za 269 osoba određena je mjera samoizolacije, izvijestio je u ponedjeljak zagrebački Stožer civilne zaštite.

Glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Cecilija Rotim rekla je da su u protekla 24 sata proveli 545 testiranja, zabilježen je 61 novi slučaj, a za 269 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

Od novooboljelih 23 su negativne epidemiološke anamneze, 29 osoba su kontakti s pozitivnim osobama, kod dvije osobe moguće je izlaganje tijekom hospitalizacije. Kod jedne osobe izloženost zarazi bila je prilikom izlaska, a kod tri osobe na obiteljskim svečanostima. Dvije osobe doputovale su s područja Srbije i Španjolske, a obrada jedne osobe još je u tijeku.

“Zabilježen je jedan pozitivni korisnik obiteljskog doma za starije osobe na području Zagreba, koji je to razvio tijekom hospitalizacije pa je isključena mogućnost zaraze u samom domu”, rekla je Rotim.

Također je utvrđen pozitivan nalaz kod jednog učenika osnovne škole, te dva učenika i jednog nastavnika srednjih škola.

trenutno je samoizolacija određena za 40 učenika učenika osnovnih i 40 učenika srednjih škola.

“Trenutno u Zagrebu imamo 459 aktivnih slučajeva, a 2067 osoba je u samoizolaciji”, istaknula je Rotim i pozvala građane da se drže mjera koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite.