U Zagrebu 1100 novozaraženih, 12 umrlih

U Zagrebu je, prema podacima HZJZ-a, u posljednja 24 sata zabilježena zaraza koronavirusom kod 1100 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama je umrlo 12 osoba, priopćio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar”.

Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 147.950, što je 675 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a obrađeno je 1068 uzoraka, od kojih je 511 bilo pozitivno.

Tijekom jučerašnjeg dana, djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 715 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 138 osoba. Od 715 covidom zaraženih osoba, 124 su kontakti covid pozitivnih osoba, šest osoba doputovalo je iz BiH, Nizozemske, SAD-a i Srbije.

Negativne epidemiološke anamneze za sada je 114 oboljelih, za 82 osobe obrada je u tijeku, tri su obrađene od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine, a za 382 osobe poslana je uputa o mjerama.

Jedna je osoba izložena u odgojno – obrazovnoj ustanovi, dok je jedna izložena u zdravstvenoj ustanovi. Dvije su osobe izložene tijekom okupljanja.

Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod sedam učenika osnovnih te pet učenika srednjih škola izrečena mjera samoizolacije za 18 učenika osnovnih i sedam učenika srednjih škola.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su dva zdravstvena djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno nema korisnika.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba cijepljeno je 917 osoba, od kojih 75 prvom dozom. Na Cijepnom punktu Velesajam cijepljene su 652 osobe, od toga 59 prvom dozom.