U Vukovarskoj ulici u Puli upaljene svijeće za grad heroj

Počasnim mimohodom i paljenjem svijeća Pula se u ponedjeljak navečer, kao i cijela Hrvatska, tiho prisjećala Vukovara i Škabrnje iz ratne 1991. godine i s poštovanjem se poklonila žrtvama.

Obilježavanje 28. obljetnice pada Vukovara i tragičnih događaja koji su nakon toga uslijedili organizirala je pulska HVIDR-a pod geslom “I u mom gradu svijetli Vukovar”.

U pulskoj koloni sjećanja i ove je godine duž Vukovarske ulice krenuo veliki broj Puljana, među kojima su bili predstavnici Grada Pule, Istarske županije, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, predstavnici političkih stranaka. 

“Četrnaesti put smo ovdje i u organizaciji HVIDR-e obilježavamo 18. studenoga paljenjem svijeća. Sjećanje je to na žrtvu Vukovara, na 261 ranjenika i civila koji su nakon pada grada odvezeni iz bolnice i pogubljeni na Ovčari, ali i na sve žrtve Vukovara i stradalnike Domovinskog rada za koje će ove noći i u Vukovarskoj ulici u Puli svijetliti naše svijeće”, rekao je predsjednik Zajednice udruga HVIDR-e Istarske županije Zdenko Požgain.

Podsjetio je da su Pula i Istra nakon okupacije Vukovara prihvatili veliki broj stradalnika iz toga grada i čitave Vukovarsko-srijemske županije

Nakon mimohoda, za sve stradale, ubijene i poginule hrvatske branitelje i nevine žrtve Vukovara služena je misa u crkvi sv. Antuna.