U Vukovarsko-srijemskoj županiji bez električne energije još 3060 korisnika

Na području Vukovarsko-srijemske županije bez električne energije uslijed šteta od olujnog nevremena još je 3060 korisnika, potvrđeno je iz Županije.

Najveći broj korisnika, njih 1600 bez električne energije je na području Vinkovaca u naseljima Otok, Kompletinci, Stari Mikanovci, Šurakovac, Jelac i Kunjevci gdje je još uvijek onesposobljeno 7 trafostanica.

“Na području Županje 15 trafostanica s oko 950 korisnika nema još uvijek napajanje, a riječ je o naseljima Cerna, Babina Greda, Bošnjaci, Kruševica, Spačva, Retkovci i Kladavac”, rekao je župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić dodajući kako su sve službe na terenu i rade posao kako bi se domaćinstvima što prije vratila električna energija.

“Još jučer, u ovo doba, bez električne energije je bilo oko 12.000 domaćinstava Vukovarsko-srijemske županije. Dakle, radi se ali je problema puno i ne mogu svi odjedanput doći na red”, kaže Dekanić.

Na području Vukovara bez električne energije je 480 korisnika u Berku, Slavkovcima, Srijemskim Lazama, Oroliku, Sotinu i Banovcima, a na iločkom 30 korisnika u Tovarniku, Ilači i Lovasu.

Dekanić je također naveo da je opskrba pitkom vodom normalizirana, a pripadnici Hrvatske vojske, kojih je jučer bilo angažirano 250 u Otoku, Cerni, Tompojevcima i Privlaci i danas će nastaviti pomagati na stradalom području.