U Vodicama održan 30. Sabor Hrvatskog ronilačkog saveza

U hotelu „Punta“ u Vodicama održan je danas 30. po redu Sabor Hrvatskog ronilačkog saveza. Među točkama Dnevnoga reda bilo je i izvješće predsjednika Upravnog odbora Hrvatskog ronilačkog saveza Kamila Čuljaka koji je sublimirao osnovne značajke rada ovoga tijela u proteklom razdoblju. Pri tome se osvrnuo na brojne detalje koje su, kako je ustvrdio, rad Upravnog odbora HRS-a učinile kvalitetnim, kompetentnim i svrsishodnim. Ovdje je istaknuto sudjelovanje hrvatskih predstavnika u radu međunarodne asocijacije CMAS na Tajlandu, odličan rad brojnih komisija HRS-a, više održanih seminara i edukacija s ciljem kvalitetnijeg rada ove udruge…

Predsjednik Čuljak i dopredsjednik Valentino Rajković, ujedno i izbornik HRS s posebnim su ponosom istaknuli sudjelovanje hrvatskih ronilaca na Svjetskim prvenstvima održanim 2017. i 2018. godine odakle se hrvatski predstavnik Goran Čolak vratio sa dvije zlatne medalje i jednim svjetskim rekordom.

Hrvatski ronilački savez redovni je sudionik svih relevantnih natjecanja, kao i aktivnosti s ekološkim predznakom. Dobitnici su nagrada Hrvatskog olimpijskog odbora i Vlade Republike Hrvatske, a Goran Čolak nominiran je u kategoriji sportaša godine.