U Vinogradskoj bolnici specijalizant pozitivan na koronavirus, 16 zaposlenika u samoizolaciji

Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

U zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici jedan je specijalizant pozitivan na koronavirus i zbog toga je 164 zaposlenika u samoizolaciji.

Ravnatelj Vinogradske prof. dr. Mario Zovak potvrdio je informaciju.

“Imali smo incidentnu situaciju, mladi specijalizant s neftologije je nažalost pozitivan na koronavirus i zbog tog je kompletna ekipa s dijalize stavljena u izolaciju. Zaraženi kolega je navodni kontakt zaraženih iz bolnice Dubrava”, rekao je Zovak Indexu.

Kaže da pacijenti nisu zaraženi, prenosi N1.

“Zahvaljujući suradnji s Ministarstvom smo dobili dva liječnika iz Dubrave. Nitko od pacijenata nije pozitivan. Pacijenti na dijalizi i inače nose maske. U izolaciji je 164 osoba, kriteriji su jasni kad se netko stavlja u izolaciju”, rekao je Zovak.

Rekao je da se zasad dobro snalaze s ljudskim kapacitetima u bolnici, unatoč tome što je više od 160 zaposlenika stavljeno u izolaciju.

“Mi smo u redu s kapacitetima, imamo timove u pričuvi ionako, a smanjili smo i opseg posla u hladnim uslugama. Moram reći da zasad dobro kompenziramo te incidente i samoizolacije”, rekao je ravnatelj Vinogradske prof. dr. Mario Zovak.

Nacionalno/N1.