U Vinkovcima prvo igralište prilagođeno djeci s poteškoćama u razvoju

Vinkovačke gradske vlasti postavile su Ulici Ante Starčevića dječje igralište, prvo u Vinkovcima prilagođeno djeci s poteškoćama u razvoju, u što je uloženo 600 tisuća kuna iz fondova Europske unije, u sklopu projekta “Zajedno u igri”.

“Puno je ovdje djece i roditelja i očito je da su Vinkovcima nedostajala takva dječja igrališta, posebice prilagođena djeci s poteškoćama u razvoju”, rekao je u nedjelju vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić prilikom obilaska novopostavljenog dječje igrališta.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić

Dodao je da je vinkovačka Gradska uprava provela javnu nabavu za još pet dječjih igrališta te ih tijekom iduće godine planira postaviti u raznim dijelovima grada.

Cilj projekta “Zajedno u igri” je podizanje kvalitete života građana Vinkovaca, posebice onih najmlađih, promicanjem jednakih mogućnosti i socijalne uključenosti kroz obnovu dječjih igrališta prilagođenih djeci s poteškoćama u razvoju, naveo je Bosančić.

Projekt je realiziran u suradnji s Agencijom za investicije i razvoj grada Vinkovaca (VIA).

Na dječjem igralištu u blizini gradskog središta postavljena je gumena podloga na cijelu površinu igrališta te nova igrala, urbana oprema i klupe, a uz ogradu je postavljeni i video-nadzor, izvijestio je v.d. pročelnika komunalnog uređenja Grada Vinkovaca Dalibor Šandrk.

Cilj gradskih vlasti je, kako je dodao, što prije obnoviti sva dječja igrališta u Vinkovcima, njih ukupno 44.