U Varaždinu počelo izdavanje e-propusnica!

Od danas jedine propusnice koje bude moguće dobiti su one izdane kroz sustav e-propusnice. Propusnice koje je do sada izdavao stožer Civilne zaštite Grada Varaždina vrijede još ovog ponedjeljka, 6. travnja 2020. godine do 24 sata.  Sve propusnice koje je izdao varaždinski stožer Civilne zaštite kroz sustav Grada Varaždina stavljaju se danas u 24 sata van snage te iz gradskog Stožera mole sve one koji su preuzeli takvu propusnicu da zahtjev ponove kroz e-propusnicu. – Upućujemo apel građanima da koriste sve online mogućnosti sustava e-propusnice kako ne bi stvarali gužve prilikom dolaska u Gradsku vijećnicu i zahvaljujemo na strpljenju te vjerujemo da će se početni problemi u korištenju sustava e-propusnice u potpunosti razriješiti narednih dana – istaknuo je Načelnik stožera Civilne zaštite Grada Varaždina Zlatan Avar.

Čehok ponudio rješenje kako iz Varaždina u okolne općine i obrnuto bez propusnica!

Gradonačelnik Čehok ponudio je rješenje oko e-propusnica.

– Ovo nema smisla, čim se okrenemo oko sebe, već smo u drugoj općini, a građani nam ne mogu “šetati”, odnosno doći do za njih nužnih mjesta, pa ih se šeće po internetu kako bi dobili propusnicu za put od 5-10 km, ustvrdio je danas Ivan Čehok, varaždinski gradonačelnik, koji je ponudio i jednostavno rješenje za ovaj problem..

Pozvao je, naime, načelnike općina Sračinec, Petrijanec, Cestica, Trnovec, Kneginec, Jalžabet, Beretinec, Sv. Ilija, kao i ostale koji se žele pridružiti, pa i gradove da ustroje zajednički stožer Civilne zaštite i na taj način omoguće građanima da unutar svih tih općina i gradova mogu putovati bez propusnice i obavljati nužne poslove!

– Varaždin je spreman za to, pokažimo da granice naših općina nisu i naše granice, razmišljajmo šire, poručio je Čehok danas na svom Facebook profilu.