U USKOK došao Beljak , kaže da ima nova saznanja o razlozima prelaska Madjera k Bandiću

Hina


U ponedjeljak ujutro došao je u USKOK predsjednik HSS-a Krešo Beljak kako bi iznio svoja saznanja vezano uz prelazak Mladena Madjera u Klub Milana Bandića.

Kako je priopćio nova prijava odnosit će se, na župana Zagrebačke županije i bivšeg HSS-ovca Stjepana Kožića.

Kazao je da zna što mu je Madjer govorio, da ga Stjepan Kožić stalno naziva, da ga ucjenjuje ukoliko ne pređe u klub Milana Bandića da će on aktivirati svoj saborski mandat što je nemoguće jer bi onda morao na izbore.

“Ima tu još puno stvari oko Stjepana Kožića. Svakodnevno mi se javljaju ljudi. Kad su vidjeli da sam cijelu stvar prijavio USKOK-u, eto iz sata u sat imam nova saznanja i uskoro ću ponovno posjetiti tu državnu instituciju i reći im neke novosti koje sam saznao u međuvremenu, a vezane su uz Stjepana Kožića. Prvo ću reći USKOK-u”, rekao je Beljak u nedjelju.

Zagrebački župan Kazao je na sve to da oštro odbacuje zlonamjerne insinuacije da je na bilo koji način povezan s prelaskom saborskog zastupnika Mladena Mađera u Klub stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Svoj mandat u Saboru RH, radi nespojive dužnosti, dao sam na raspolaganje stranci HSS čiji sam tada bio član, a predsjednik stranke Krešo Beljak mandat je dodijelio gospodinu Madjeru. Tvrdnje da sam na bilo koji način povezan s prelaskom gospodina Madjera ima za cilj jedino i isključivo naštetiti mom ugledu radi čega ću protiv gospodina Beljaka podnijeti tužbu za klevetu.

S obzirom da su odlasci iz HSS-a postali pravilo, a ne iznimka, smatram kako bi vodstvo stranke trebalo preispitati sebe, a ne krivce tražiti u drugima.

Također, odbacujem insinuaciju da sam se priklonio stranci Milana Bandića. Naime, nakon što sam izašao iz HSS-a, osnovao sam stranku ‘Stjepan Kožić – nezavisna lista’ čiji sam predsjednik“, kazao je Kožić u nedjelju.