U tunelu Učka sa stropa otpao golemi ventilator, sudarila se dva automobila

Foto: nasabujstina.com

U tunelu Učka u četvrtak oko 12 sati sa stropa je otpao komad ventilacije na kolnik i izazvao težak sudar. Kako piše portal Naša Bujština, 24 godišnjakinja vozačica u Citroenu naglo je zakočila kako bi izbjegla veliki ventilator. No 46-godišnji vozač iza nje nije na vrijeme zakočio i snažno je udario u njen automobil.

U nesreći su lakše ozlijeđeni vozač Forda i njegov 36-godišnji suputnik. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču Forda izdat će se prekršajni nalog, objavila je policija.

Foto: nasabujstina.com

U Bina Istri, tvrci zaduženoj za održavanje Istarskog ispilona i tunela Učka, kako piše Glas Istre, nisu sigurni je li ventilator otpao iz tehničkih razloga ili je do pada došlo zbog teretnog vozila koje je zakačilo ventilator.

Foto: nasabujstina.com

“Do sada nikada nije evidentiran ovakav slučaj. Sustav ventilacije dio je ključne opreme tunela Učka koji se redovito održava, a ispravnost opreme se provjerava i potvrđuje sukladno pravilima od strane specijaliziranih agencija. Zadnja provjera sustava ventilacije izvršena je 23. ožujka ove godine”, ističu u Bina Istri.