U Tomislavgradu svečano otkriven spomenik Franji Tuđmanu

Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu svečano je otkriven u petak na trgu u Tomislavgradu u Bosni i Hercegovini u nazočnosti predstavnika tijela lokalne vlasti i udruga koje su potaknule tu ideju.

Na spomeniku kojega je izradio hrvatski kipar Ilija Skočibušić zapisane su riječi “Ovdje je rođena i ovdje se brani Hrvatska”, koje je Tuđman izrekao 1993. godine tijekom posjeta Tomislavgradu.

U ime obitelji Tuđman spomenik je otkrio njegov sin i saborski zastupnik Miroslav Tuđman a u ime obitelji poginulih hrvatskih branitelja časna sestra Matija Pačar, naveli su u priopćenju vlade Hercegbosanske županije.

Svečanom otkrivanju spomenika u svojstvu izaslanice predsjednika vlade Hrvatske nazočila je Ivana Perkušić dok je izaslanik predsjednice Hrvatske bio Ante Deur. Iz županijske vlade su istaknuli kako podizanjem ovoga spomenika hrvatski narod iskazuje svoju zahvalnost prvom hrvatskom predsjedniku za sve dobro što je učinio za Hrvate.

Svečano otkrivanje spomenika organizirali su Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Tomislavgrad, Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata općine Tomislavgrad, zaklada “Dr. Franjo Nevistić” iz Zagreba i općina Tomislavgrad.