U tijeku asfaltiranje županijskih cesta u općini Brinje

U tijeku je veliki infrastrukturni projekt asfaltiranja županijskih cesta u općini Brinje. Prema potpisanom Ugovoru o sufinanciranju, sanacija je započela na 4,5 km najoštećenijih dionica, a riječ je o cestama koje vode prema Stajnici, Letincu, Lipicama i Vodoteču. Ukupna vrijednost ovih radova iznosi 174.000 eura. Od tog iznosa, 80% financira Županijska uprava za ceste Ličko–senjske županije, dok je Općina Brinje zaslužna za preostalih 20% ukupne vrijednosti.

Osim ovog opsežnog projekta, u planu je i asfaltiranje županijske ceste Glibodol – Lička Jesenica u ukupnoj dužini od 2,5 km. Ova dodatna investicija također će značajno pridonijeti kvaliteti i sigurnosti cestovne infrastrukture na području općine.

Načelnik Fumić izrazio je zadovoljstvo uspješnom suradnjom između Županijske uprave za ceste i Općine Brinje. Radovi na asfaltiranju znatno će poboljšati uvjete života i rada u općini, te su od velike važnosti ne samo za lokalno stanovništvo, nego i za razvoj turizma i gospodarstva cijele regije.