U Sunji održana državna konjogojska izložba

U Sunji se danas održava XXIV. Državna konjogojska izložba Hrvatski posavac i Hrvatski hladnokrvnjak.
Velik broj uzgajivača iz cijele Hrvatske ovih naših vrijednih izvornih i zaštićenih pasmina konja izložilo je danas svoja grla pred mnoštvom posjetitelja. Sisačko-moslavačka županija vodeća je županija po ukupnom broju od oko 24.000 konja u Hrvatskoj. U posljednje dvije godine populacija konja i Lijepoj našoj raste za 2-3%.
Na otvaranju državne konjogojska izložbe u Sunji nazočni su bilo brojni dužnosnici od kojih izdvajamo potpredsjednika Vlade RH Predraga Štromara, državnog tajnika Ministarstva poljoprivrede Tugomira Majdaka, hrvatsku zastupnicu u EU parlamentu Marijanu Petir, predsjednicu Skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanku Roksandić, načelnika Općine Sunja Grga Dragičević i dr.
Državni tajnik Majdak tom prilikom je istaknuo kako ce Ministarstvo poljoprivrede i ubuduće podupirati državnu izložbu u Sunji. Ocijenio je kako je pozitivan trend u uzgoju konja u RH rezultat i mjera i aktivnosti resornog ministarstva te kako će ministarstvo i ubuduće biti aktivno na razvoju stočarstva. Najavio je nove mjere za OPG-e i stočare te pozvao poljoprivrednike da budu aktivni na njihovom iskorištenju.