U šumama blizu Kristova kipa u Brazilu sve veći broj pljački turista!

Čini se kako fascinantna skulptura Krista spasitelja u Rio de Janeiru polakom ali sigurno postaje najopasnija svjetska atrakcija. Pritom se ne radi o lošem stanju spomenika, Krist je naime još uvijek dobro, ali se u njegovoj blizini sve više i više napada i pljačka turiste, pri čemu se ne biraju sredstva…

Prije otprilike dva tjedna, u šumi Corcovado kroz koju vodi put do slavne skulpture, nepoznati napadači nožem su izboli poljskog turista, a u zadnjih desetak dana na istoj stazi opljačkano je točno 58 ljudi. Oni su se na ovaj način pridružili neslavnoj statistici, koja kaže kako je od početka godine na putu do kipa opljačkano oo 150 turista, piše PunKufer.

Pljačkaši su mahom mladi i naoružani ljudi koji žive u obližnjim favelama, a smjeste se u blizini staze i napadaju turiste. Stvar je otišla toliko daleko, da je lokalno stanovništvo postavilo natpise na engleskom i portugalskom kojim upozorava goste da zaobilaze put kroz šumu i da ne riskiraju život jer za to nema nikakve potrebe.

S druge strane, iz policije poručuju kako ne mogu zaštititi turiste koji pješke idu do vrha, jer naprosto nemaju dovoljno zaposlenih. Nažalost, čini se kako će pljački biti sve više i više, s obzirom da je kriminal u Riju u značajnom porastu, pa je ove godine primjerice zabilježeno 11 posto ubojstava više nego lani.

U svakom slučaju, ako planirate biti jedni od 5500 ljudi koji dnevno posjete Krista koji promatra Rio, odlučite se za prijevoz vlakom, taksijem ili kombijem, i barem na neko vrijeme, zaboravite na „ugodnu“ šumsku šetnju.