U subotu Rumobil vlakom na gljivarijadu u Eko selo Viki pokraj Ozlja

Fotografija: Vedran Morin (arhiva)

U subotu, 14. listopada, HŽ Putnički prijevoz i Grad Ozalj organiziraju vožnju Rumobil vlaka na gljivarijadu u Eko selo Viki. Eko selo Viki smješteno je u šumi na mjestu nekadašnjeg oceana Tetisa, o čemu svjedoče školjke stare 150 milijuna godina koje posjetitelji mogu dodirnuti u dvorištima sela.

Rumobil vlakom otputujte na vođeno branje gljiva, edukativno predavanje te gljivarski gulaš i pečene kestene. Za djecu je organiziran Gljivarski pentaptih – 5 kreativnih igara na temu gljiva pod vodstvom autora i voditelja legendarne emisije Turbo Limach Show i pisca dječjih knjiga Siniše Cmrka. Tradicionalni ozaljski doručak i ručak moći će se konzumirati po cijeni od 50 kn.

Rumobil vlak iz Zagreba polazi u 8.02 te uz presjedanje u Karlovcu (8.51) u Zaluku dolazi u 9.20 sati, a iz Zaluke se vraća u 17.33 uz presjedanje u Karlovcu (18.15) i dolaskom u Zagreb u 19.00 sati. Cijena povratne karte na relaciji Zagreb – Zaluka – Zagreb iznosi 40 kn, a na relaciji Karlovac – Zaluka – Karlovac 20 kn. Djeca do 6 godina putuju besplatno.

Pilot aktivnosti projekta Rumobil imaju za cilj revitalizaciju ruralnih krajeva kroz razvoj novih turističkih sadržaja destinacija te poticanje na korištenje javnog prijevoza i vlakova kao ekološki prihvatljivih oblika prijevoza. Projekt Rumobil sufinanciran je sredstvima Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014 (Interreg Central Europe), a uz hrvatske partnere, u projektu sudjeluju i partneri iz Njemačke, Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske i Italije.