U Splitu umrla 17-godišnja maturantica. Imala je astmu, bila je pozitivna na koronu

U Splitu je preminula maturantica Ekonomsko-upravne škole. U bolnici joj je napravljen test na koronavirus i pokazao se pozitivnim.

Kako doznaje Dalmatinski portal, imala je astmu, a u petak je bila na nastavi. U subotu je prestala disati, reanimirana je, intubirana je, ali mlada djevojka koja bi uskoro slavila punoljetnost nije preživjela.

“Prestrašno. Smrt je nastupila kao posljedica hipoksije. U sklopu obrade, napravljen je i test na koronavirus. Što je izazvalo, teško je reći”, govori medicinski djelatnik za Dalmatinski portal.

Pozlilo joj u kući, prva pomoć joj pružena u Domu zdravlja

Neslužbeno se doznaje da je djevojci pozlilo u subotu dok se s obitelji nalazila u kući nedaleko od Splita, zbog čega su ukućani pozvali Hitnu pomoć.

Pružena joj je prva pomoć u tamošnjem Domu zdravlja, nakon čega je prevezena u KBC Split gdje je liječnici nisu uspjeli spasiti.

Hipoksija je nenormalno stanje smanjene količine kisika u tjelesnim ćelijama. No, točan uzrok smrti mlade djevojke nije poznat.

Točan uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom koja bi trebala biti provedena u splitskom KBC-u, javlja Hina.

Od danas je razred koji je pohađala u izolaciji. Ravnateljica ove obrazovne institucije Neda Bartulin je samo kazala da imaju tešku situaciju i da ne može pričati uz molbu za razumijevanje.

“Iz klupe na groblje”, u suzama su kazali u Ekonomskoj školi.

U najnovijoj objavi splitskog stožera ovako piše: “Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je ženska osoba stara 17 godina. Osoba je bila pozitivna na covid infekciju.”

Najavljena konferencija za medije

Pokušavamo saznati više informacija o ovom slučaju.

Najavljena je konferencija za medije.

“U 11 sati ispred glavnog ulaza u Klinički bolnički centar Split (Firule) medijima će se obratiti prof. dr. Veselin Škrabić, predstojnik Klinike za dječje bolesti i doc. dr. Branka Polić, pročelnica zavoda za intezivnu predijatriju”, stoji u najavi splitskog stožera.

N/H