U Splitu svijeće za žrtvu Vukovara

Počast vukovarskim žrtvama odali su u nedjelju navečer brojni Splićani paljenjem svijeća ispred spomenika “I u mom gradu  Vukovar svijetli” u Vukovarskoj ulici, u organizaciji Gradske uprave i braniteljskih udruga.

Zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela je istaknuo kako se ovim paljenjem svijeća u Splitu i u  Vukovarskim ulicama u gradovima diljem  Hrvatske  izražava zahvalnost za žrtvu koju je Vukovar podnio u Domovinskom ratu.
“Mi danas  molimo i zahvaljujemo za duše naših heroja koji su stali na branik svoje Domovine da bismo mi danas imali slobodnu  Domovinu”, rekao je Vela.
Saborski zastupnik i predsjednik splitskog  HDZ-a Petar Škoriće istaknuo je kako su Vukovar i Škabrnja simboli  žrtve koju je hrvatski narod podnosio kroz povijest da bi stekao svoju državu.
“Upravo zbog te žrtve nedavno je predloženo da se donese  Zakon o sjećanju na žrtve Domovinskog rata i žrtve Vukovara i Škabrnje”,  kazao je Škorić.
Predsjednik splitskog  SDP-a  Goran  Kotur istaknuo je kako se “s ponosom i bolom u srcu sjećamo žrtve Vukovara.”
“Žrtve Vukovara nećemo nikad zaboraviti”, poručio je Kotur.

 I u drugim hrvatskim gradovima i mjestima građani pale svijeće i u tišini i molitvi odaju počast stradalim braniteljima i civilima, a posebno žrtvama Vukovara i Škabrnje.