U Splitu organiziran forum s temom obrazovanje i mladi

FaH

U organizaciji triju liberalnih stranaka – Pametnog, IDS-a i GLAS-a, u Splitu je organiziran forum s temom obrazovanje i mladi. Istaknuto je kako je porazno što mladi ne vide perspektivu u Hrvatskoj, iako smo zemlja velikih potencijala koja može postati moderno društvo u koje se dolazi, a ne iz kojeg se odlazi.

Čelnici liberalnih stranaka kažu da se umjesto perspektive prodaje magla, kako prije 50 godina, tako i danas. “Sve to je pogrešno, jer umjesto glupih tema kojima nas obasipaju svakodnevno puno je važnije usmjeriti se na to kakva je perspektiva ove zemlje. Kako je vide mladi, što se čini za njihovo obrazovanje, za razvoj potencijala – sve to nije u fokusu hrvatske politike”, rekao je dr. sc. Boris Jokić iz Instituta za društvena istraživanja.

“Ako su mladi i demografija problem, onda oko čega postoji suglasje, onda i mlade treba nešto pitati, a ne donositi odluke u njihovo ime i očekivati da se slažu i sretno ih provode”, kazao je glavni urednik Srednja.hr Marko Matijević.

“Politika servira negativne vijesti, kršenje procedura, uništavanje institucija , dakle, to su svakodnevne poruke koje dobivamo i u takvoj situaciji ne možete zaključiti da vlada optimizam”, rekla je bivša pravobraniteljica za djecu dr. sc. Ivana Milas Klarić.