U Splitu održan Race for the cure

Unatoč jakom grmljavinskom nevremenu popraćenom jakom kišom i tučom u subotu je u Splitu održan glavni dio za osvješćivanje zdravog načina života i vođenje brige o zdravlju Race for the cure – Think pink.

Zbog pandemije koronavirusa događaj se odvija virtualno i pod epidemiološkim mjerama.

Započeo je u petak, nastavio se danas, a sutra je posljednji dan. Unatoč COVID- u manji broj građana se jutros po jakom nevremenu prošetao od Zvončaca preko Zapadne obale do Rive, dok su se drugi pojedinačno odlučili za trčanje po Marjanu ili Žnjanu.

Race for the cure Think pink osmislila je krovna organizacija Think Pink Europe, a za organizaciju u Splitu se pobrinula Županijska liga za borbu protiv raka Split.

Zbog epidemije koronavirusa ove se godine trčalo ili šetalo, individualno ili u timu gdje kome odgovara – u prirodi, u gradu, na ulici, u uredu, s prijateljima, susjedima, kolegama, roditeljima, partnerom.

Sudionici su se mogli prijaviti kao pojedinac ili formirati tim, ali se i priključiti nekom timu. Svoju su trku ili šetnju posvetili nekoj osobi koja se bori s rakom ili pak nekoj organizaciji. Virtualno su dobili zlatnu medalju pobjednika.

U to ime večeras će svjetla u centru grada zasvijetliti u ružičastoj (pink) boji.