U Splitu novi Dom zdravlja i Ljekarna vrijedni više od 6 milijuna kuna

Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

Novoizgrađeni Dom zdravlja i Ljekarna, koji su stajali više od šest milijuna kuna, otvoreni su u petak u splitskome gradskom kotaru Mejašima, u kojemu živi više od 10.000 ljudi.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban rekao je kako je novoizgrađenim Domom zdravlja i Ljekarnom istočni dio Splita dobio novi zdravstveni centar.

Dom zdravlja stajao je više o pet milijuna kuna, a izgradnja Ljekarne oko 1,2 milijuna.

“U novom Domu zdravlja su odjeli za opću medicinu, ginekologiju, pedijatriju i dentalnu medicinu”, rekao je Boban.

“Za ovoj projekt imali smo veliku potporu ministra Beroša jer ovo je realizacija i njegovog koncepta razvitka zdravstva u većim urbanim sredinama kao što je Split”, istaknuo je Boban, dodajući da ministar zdravstva Vili Beroš zbog obveza danas nije mogao biti na svečanom otvorenju Doma zdravlja i Ljekarne u istočnome gradskom kotaru Mejašima.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara je istaknuo da su novi Dom zdravlja i Ljekarna iznimno važni za Mejaše jer je to dio grada u kojemu živi prosječno najmlađe stanovništvo u Splitu.

Podsjetio je kako je na području toga gradskog kotara i odlagalište otpada Karepovac, koje je desetljećima bilo izvor bolesti.

“Sanirali smo Karepovac, to je bio posao vrijedan 290 milijuna kuna te su Mejaši sad zdravi gradski kvart”, istaknuo je Krstulović Opara i dodao kako sanacija Karepovca “nisu blještave zapadne obale, nego krvav posao koji je bio nevidljiv”.

Ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marko Rađa je rekao da se Split širi te kako je nužno u prigradskim naseljima, gdje se povećava broj stanovnika, razvijati javne službe od kojih je zdravstvo jedna od najpotrebnijih.

Direktor Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije Ante Mihanović je istaknuo kako će Dom zdravlja i Ljekarna u Mejašima pridonijeti kvalitetnijem životu u tom dijelu Splita.