U Specijalnoj bolnici Sveta Katarina izveden jedan od najsloženijih ortopedskih zahvata

Pixabay

U Specijalnoj bolnici Sveta Katarina izveden je u subotu jedan od najsloženijih ortopedskih zahvata na nogama djeteta koje boluje od bolesti krhkih kostiju, a operaciju, koja se prenosila uživo, pratilo je 60-ak liječnika i studenata iz 10 država svijeta, priopćeno je u subotu iz Bolnice.

Operacija je obavljena pod vodstvom prof.dr. Darka Antičevića i dr.sc. Željka Jeleča.

Majka djeteta podvrgnutog kompleksnom operativnom zahvatu, Alla Rotar iz Rusije, rekla je da je s punim povjerenjem nakon određenih poteškoća u liječenju Njemačkoj i Izraelu povjerila dijete liječnicima Specijalne bolnice Sv. Katarina. Zahvalila je svima u Hrvatskoj, a posebno prof.dr. Darku Antičeviću, dr.sc. Željku Jeleču i prof.dr. Draganu Primorcu i zdravstvenom osoblju Specijalne bolnice Sv. Katarina, navodi se u priopćenju.

Kod njenog djeteta, zbog deformacije desne potkoljenice nastale nakon prijašnje operacije bilo je potrebno izvaditi postojeće implantate, učiniti korekciju deformacije i prirediti kost za implantaciju prikladnog teleskopskog čavla koji stabilizira kost te ju fiksira na krajnjim dijelovima.

Inače, tijekom cijelog dana u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina trajao je „St. Catherine’s Hospital Symposium on Advanced Orthopedic Treatment of Osteogenesis Imperfecta“. Osteogenesis Imperfecta genetska je bolest povezana s učestalim koštanim prijelomima, niskim rastom, poremećajem i sluha te brojnim komplikacijama koje mogu zahvatiti gotovo sve organske sustave.

Prof. de. Darko Antičević, jedan od najpoznatijih europskih dječjih ortopeda i predsjednik Europskog dječjeg ortopedskog društva, najavio je nove mogućnosti u liječenju oboljelih.

Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Katarina (www.svkatarina.hr), članica je obitelji The Leading Hospitals of The World. U lipnju 2015. godine International Certification Association (ICERTIAS) Specijalnu bolnicu Sveta Katarina proglasio je najboljom privatnom bolnicom u Republici Hrvatskoj.

Dobila je nagradu „Best Regional Hospital Award“ za izvrsnost prepoznatu na europskoj razini u kvaliteti pružanja usluga, a International Medical Travel Journal (IMTJ), vodeći online časopis za medicinski turizam, bolnici je dodijelio nagradu za izvrsnost i inovacije u medicinskom turizmu, te je bolnica Sv. Katarina proglašena „Najboljom međunarodnom specijalnom bolnicom godine“.

U rujnu ove godine, Specijalnoj bolnici Sv. Katarina kao prvoj zdravstvenoj instituciji u Europi dodijeljena je akreditacija Global Healthcare Accreditation (GHA), navodi se u priopćenju Bolnice.