U slijetanju automobila u Dobru poginuo 23-godišnji suvozač, za vozačem se traga

Ilustracija/D.Prša

U prometnoj nesreći kada je osobni automobil sletio u rijeku Dobru u mjestu Tomašnica, poginuo je 23-godišnji suvozač i njegovo je tijelo pronađeno u vozilo, dok je za vozačem danas nastavljena potraga.

Prometna nesreća dogodila se u nedjelju oko tri sata, no vozilo je u rijeci uočeno iza 15 sati.

Policija je očevidom utvrdila da je vozač osobnog automobila VW Golf, karlovačkih registracija, zbog neprilagođene brzine kretanja u lijevom zavoju izgubio nadzor nad upravljačem te sletio u rijeku Dobre. Identitet vozač je za sada nepoznat.

Danas će biti nastavljeno pretraživanje rijeke i okolnog područja, na čemu će raditi Interventna jedinica policije i ozaljska policija, dok su jučer na izvlačenja vozila iz rijeke bili angažirani pripadnici HGSS-a, vatrogasci i vučna služba.

Pročelnik karlovačke stanice HGSS-a Dubravko Butala rekao je da su u jučerašnjoj potražnoj akciji bila angažirana šestorica spašavatelja, od čega dvojica ronioca, a potraga je bila otežan zbog slabe vidljivosti u mutnoj vodi, jer je Dobra vrlo visoka i brza.

Ronioci su na suvozačkom mjestu pronašli tijelo 23-godišnjeg mladića, ali tijela vozača nije bilo, Ostali su na terenu za vrijeme očevida, da bi ponovno zaronili nakon što je automobil izvučen iz vode, no tijelo vozača nisu pronašli.

Od gradonačelnice Ozlja Gordane Lipšinić neslužbeno se doznaje da su dvojica stradalih mladić iz mjesta Police kod Ozlja.