U Slavonskom Brodu napadnute novinarke, HRT i HND osudili napad

HRT

Tijekom obavljanja novinarskog posla u Slavonskom Brodu napadnute su novinarka HRT-a Višnja Ružojčić te kolegica s portala SB plus Aleksandra Primorac. Na njih je grubo nasrnuo nepoznati muškarac dok su pokušavale snimiti poprište sinoćnje pucnjave.

O svemu je obaviještena policija. Napad na novinarke osudili su Hrvatska radiotelevizija i Hrvatsko novinarsko društvo. HND u priopćenju navodi da su se novinarke HRT-a i portala SBplus, Višnja Ružojčić i Sandra Primorac jutros pripremale snimiti mjesto ispred kojega je sinoć s tri metka prostrijeljen 31-godišnjak, koji je danas od zadobivenih rana umro.

Oko 11 sati iz kafića ispred kojeg se dogodila pucnjava istrčao je novinarkama nepoznat muškarac i uz glasne psovke im se približio. Kameru HRT-a koja je bila na stalku nasilnik je pokušao udarcima srušiti, ali mu to nije uspjelo, jer ju je novinarka na vrijeme prihvatila.

HND-ov brodsko-posavski ogranak izvijestio je kako je o incidentu obaviještena i policija koja će protiv nasilnika podići prijavu zbog remećenja javnog reda i mira. HND se pridružio pozivu i od policije očekuje da napadača primjereno kazni kako se slični incidenti ne bi ponavljali.