U sklopu projekta „Društveno-kulturni Centar u Općini Brinje“ održana akcija mjerenja tlaka i razine šećera u krvi

U sklopu projekta „Društveno-kulturni Centar u Općini Brinje“ unutar Elementa 1 Razvoj i provedba programa društvenih centara u zajednici danas je održana radionica „Zdrava prehrana za starije“. Tema radionice bila je „Krvni tlak i razina šećera u krvi“, sukladno temi izvoditeljica aktivnosti dr. Miranda Meter Vuković svim korisnicima/posjetiteljima radionice mjerila je tlak i razinu šećera u krvi.

Projekt Društveno – kulturni Centar provodi se do kraja svibnja 2022. Godine.

Ovim projektom želi se poboljšati kvaliteta života u kulturnom i društvenom segmentu Općine Brinje.

Sve aktivnosti koje se provode u Društveno kulturnom Centru prilagođene su potrebama lokalne zajednice, te su besplatne za sve korisnike.

U okviru projekta je razvijeno pet programa koji su se sastojali od niza aktivnosti koje su bile prilagođene potrebama lokalne zajednice a sve u svrhu podizanja kvalitete života u ovoj ruralnoj sredini.

Osim razvijenih programa unutar projekta, javni prostor u vlasništvu Općine Brinje je stavljen u funkciju te je uspostavljen rad Društveno kulturnog centra u Općini Brinje.

Nakon završetka projekta u svibnju 2022. Društveno – kulturni centar će nastaviti sa radom u okviru financijskih mogućnosti kroz javljanje na slične natječaaje kojima će se osigurati sredstva za nastavak najposjećenijih radionica koje su se odvijale unutar projekta Društveno – kulturni centar.

Projekt Društveno-kulturni centar u Općini Brinje sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, u okviru poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“, a provodi ga Udruga žena Pavenka u partnerstvu s Općinom Brinje i DVD Brinje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.928.778,28 kuna.