U sklopu akcije “Prijenosni inkubator za Zagorje” humanitarni koncert u Lisinskom

Grad Zagreb i Krapinsko-zagorska županija pokrovitelji su humanitarnog koncerta koji će se u sklopu akcije “Prijenosni inkubator za Zagorje” održati u srijedu, 31. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog kako bi se prikupio novac za novi prijenosni inkubator za rodilište zabočke Opće bolnice, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Akciju organizira udruga “Ponos Domovine”, čiji je predsjednik Žarko Delač rekao da je akcija počela 15. rujna i da traje do 30. studenoga.

Tijekom akcije otvoren je humanitarni telefon i pozivom na broj: 060 991 991 građani mogu donirati 6 kuna i 25 lipa te doći na humanitarni koncert u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, gdje će nastupiti glazbenici iz Hrvatskog zagorja i Zagreba, i posjetiti prodajnu izložbu umjetnina u predvorju.

Ravnatelj zabočke Opće bolnice i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina podsjetio je da su se 2008. preselili u novi objekt i dobili nove odjele pedijatrije i ginekologije, no inkubator je prenesen iz stare bolnice i star je 20 godina.

“S novim će inkubatorom djeca imati još bolju skrb”, rekao je Vančina i zahvalio udruzi “Ponos Domovine” na organizaciji humanitarne akcije te Gradu Zagrebu i Krapinsko-zagorskoj županiji na pokroviteljstvu i potpori.

Zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek također je zahvalila udruzi na organizaciji i uloženom trudu i Gradu Zagrebu na pokroviteljstvu te je pozvala građane na koncert.

“Grad Zagreb i naša županija uvijek dobro surađuju, pa tako i u ovoj akciji”, podsjetila je. Istaknula je da su u Krapinsko-zagorskoj županiji ponosni na rad odjela ginekologije i pedijatrije u zabočkoj Općoj bolnici, da se mnoge žene odlučuju za porođaj u toj bolnici, što, dodala je, mnogo govori o stručnosti i uvjetima rada na tim odjelima.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da Grad Zagreb uvijek zna prepoznati trenutak kada treba uskočiti i pomoći nekome.

“Novi inkubator će tek rođenoj djeci pružiti najbolju moguću skrb i prijevoz prema bolnicama u Zagrebu”, rekao je te pozvao Zagrepčanke i Zagrepčane da se odazovu i da svojim pozivom na humanitarni telefon 060 991 991 doniraju 6 kuna i 25 lipa ili da dođu na koncert u srijedu, 31. listopada u 20 sati u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog.

Tijekom akcije organizirana je i prodaja doniranih umjetnina i aukcija predmeta javnih osoba preko interneta, a donirati se može i bankovnim karticama ili kupnjom parfema ‘Licitar’, koji je posebno kreiran za humanitarnu akciju ‘Prijenosni inkubator za Zagorje’, rekao je Delač i dodao kako se nada da će krajem siječnja 2019. novi inkubator biti u zabočkoj Općoj bolnici.