U sklopu Adventa u Otočcu i ovaj je vikend bilo zanimljivo

Nakon što je u srijedu, u organizaciji Župe Presvetog Trojstva, sv. Nikola razveselio preko 800 djece svojim poklonima, Božićna čarolija u Gackoj nastavlja se dalje. Tako je u petak održan drugi noćni uspon PD Gromovača, ovog puta na Poljički kamen, na kojem je sudjelovalo 35 sudionika.

U petak je započeo i Božićni sajam lokalnih proizvoda koji se nastavio i u subotu. Na sajmu je sudjelovalo 18 lokalnih proizvođača: OPG Bronzi Bee, Poklon Galerija Danijela Tonković, OPG Vunena Čarolija, Domaća radinost Slavica Čorak, Udruga Gačanka Otočac, OPG Sekula Lucija, OPG Majer Ankica, OPG Pleša Ruža, OPG Žalac Marijana, OPG Piršljin Marija, OPG Grčević Petar, Pupilj j.d.o.o. i OPG Bogdanić Franjo iz Otočca, Ajda Lavanda iz Udbine, Ženska Akcija Saborsko iz Saborskog, Obrt L'Vidis iz Gospića, Učenička zadruga Ričina – OŠ dr. Ante Starčević Pazarište Klanac te OPG Vlainić Ivan iz Perušića. Na sajmu se tako moglo pronaći meda, rakije, čaja, tradicijskih predmeta i suvenira, adventskih vjenčića, kuglica, magneta, vunenih figurica, drvenih proizvoda ali i proizvoda od lavande.

U subotu je upaljena i druga Adventska svijeća uz pjesmu članova Folklornog društva Otočac.

Za odličnu zabavu uz poznate zabavne pjesme u petak je bio zadužen Glazbeni dvojac iz Senja – Grupa Mirakul dok su u subotu dečki iz Tamburaškog sastava Biseri Gacke dobro rasplesali okupljeno mnoštvo.

Nakon kišnog jutra nedjeljno popodne bilo je odlično za zvjezdastu Božićnu dječju radionicu koju su održale Little Stars by Nina djevojke. Modeliranje balona, bojanje personaliziranih bojanki te izrada kreativnih Božićnih motiva okupila je mnoštvo djece no sve njih najviše je razveselio Facepainting.

Nakon radionice gradski park u Otočcu ugostio je Zagrebačke pahuljice koje su na Otočkom klizalištu pokazale tek dio svog bogatog programa. Klub sinkroniziranog klizanja  Zagrebačke pahuljice najmasovniji je i najpopularniji klizački klub u Hrvatskoj s više od 160 članica u sedam uzrasta koji je prošle godine proslavio 25 godina uspješnog sportskog djelovanja.

Program Adventa u Otočcu nastavlja se i dalje. Podsjećamo da još uvijek traju prijave za natjecanje u pripremi uštipaka koje će se održati u subotu 16. prosinca.

Ukoliko još uvijek niste posjetili Božićnu čaroliju u Gackoj, pratite pratite program na Facebook stranici Adventa u Otočcu i posjetite Otočac već ovog vikenda.