U Sisku se održava Prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah – srušen svjetski i Guinnessov rekord

U Sisku se danas i sutra održava Prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah. Događaj koji se održava u povodu obilježavanja 30 godina Športsko-rekreacijskog centra Sisak, organiziran je uz pokroviteljstvo Hrvatskog Ronilačkog Saveza, dok su kao domaćini sudjelovali Ronilački klub Sisak, Športsko-rekreacijski centar Sisak i Zajednice sportskih udruga Grad Sisak.

Već danas oboreni su brojni rekordi. Budimir Buda Šobat (54) oborio je Guinnessov rekord u ronjenju na dah, dok je Mirela Kardašević oborila svjetski rekord u disciplini BI-FINN.  Šobat je dah zadržao 24 minute i 33 seknude, odnosno 22 sekunde više od dosadašnjeg rekorda, a Kardašević je preronila 230,50 metara, što je za 2,5 metra više od prijašnjeg svjetskog rekora.

Uz navedeno, cijeli događaj ima i humanitarni dio, prikupljala su se sredstva za obnovu Sobe čuda Udruge osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije čiji prostori su uništeni i prosinačkom potresu – poručuju iz Športsko-rekreacijskog centra Sisak.

Medalje i zahvalnice u povodu obaranja rekorda podijelili su predsjednik ronilačkog saveza Kamilo Čuljak, i dopredsjednik te ujedno i izbornik hrvatske reprezentacije u ronjenju Valentino Rajković.

Osim današnjih postignuća, za sutra je u najavi obaranje još jednog rekorda.