U Sisku i dječji doček Nove godine

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Svečanim dočekom Nove godine na novouređenoj gradskoj pješačkoj zoni, u Sisku će završiti jednomjesečna manifestacija “Božić u srcu grada”, koja je ove godine bila bogatija i raznovrsnija nego ranijih godina, a na svoje će doći i najmlađi Siščani za koje se poseban program s dočekom dječje Nove godine planira od 10 sati.

Ukupno pedesetak priredbi u prosincu u organizaciji sisačke Turističke zajednice, Narodne knjižnice i čitaonice, te Doma kulture “Kristalna kocka vedrine” bilo je prilagođeno svim uzrastima.

Program uz nedjeljni doček Nove godine počet će u 22 sata, a posjetitelje će zabavljati grupa “Ruswaj” s gostima. Uz prigodnu ugostiteljsku ponudu, program će završiti simboličnim ispijanjem šampanjca i vatrometom.

U prijepodnevnim će satima u nedjelju biti organiziran i dječji doček Nove godine. Program počinje u 10 sati otvaranjem kućice Djeda Mraza, te Vilenjakove radionice, a doček Nove godine održat će se u 11 sati. Klizalište na Trgu bana Jelačića bit će otvoreno svakodnevno, sve do 7. siječnja, od 10 do 22 sata.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, kako je najavila, u novogodišnjoj će noći posjetiti dežurne u Postaji prometne policije, sisačkoj Policijskoj postaji, Zavodu za hitnu medicinu, u Vatrogasnoj postrojbi grada Siska i Područnom uredu Državne uprave za zaštitu i spašavanje, kako bi se u pola noći priključila sugrađanima na dočeku i čestitala im Novu godinu. (Hina)