U Saboru stanka zbog aktualne političke situacije

Izvor: Nacionalno

U nastavku sjednice Sabor će danas raspravljati Godišnje izvješće o provedbi strategije i zakona o odnosima Hrvatske s Hrvatima izvan domovine, a rad su zastupnici “tradicionalno” započeli zahtjevima za stankom.

Zbog aktualne političke situacije, stanku u Saboru zatražili su, između ostalih, predsjednici klubova zastupnika Mosta – Miroslav Šimić te HDZ-a Branko Bačić.

Željko Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku zatražio je također stanku, i to da bi govorio o pretvaranju građana u dužničke robove, a Željko Glasnović zbog hrvatske dijaspore.

Sabor će upravo danas raspravljati Godišnje izvješće o provedbi strategije i zakona o odnosima Hrvatske s Hrvatima izvan domovine.

Brojne infrastrukturne, obrazovne, kulturne i druge važne projekte hrvatskih institucija i udruga u cijelom svijetu, Hrvatska je lani financirala s više od 40 milijuna kuna, navodi se u Izvješću, koje podnosi Središnji državni ured za Hrvate izvan RH.

Hrvatska se ubraja među europske zemlje s najizraženijim i najdugotrajnijim iseljavanjem i jedna je od zemalja s najvećom dijasporom u odnosu na broj stanovnika.

Posljednjeg radnog dana u ovom tjednu, Sabor će raspraviti i prijedlog Kluba Živog zida i SNAGA-e da se izmjeni zakon koji uređuje zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti, odnosno cijepljenje