U Rugvici održan sajam OPG-ova “Posavina u okusima”

22 OPG-a s područja Općine Rugvica i ovog dijela Zagrebačke županije izlažu na 1. Sajmu OPG-ova “Posavina u okusima” u Rugvici. Osim kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda ovog kraja predstavljena je i njena kulturna baština.

Sajam je otvorio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak. Ovom prigodom istaknuo je značaj OPG-i i njihove proizvodnje za održivost hrvatske poljoprivrede. Pohvalio je ovakav oblik izlaganja koji će rezultirati stalnom ponudom poljoprivrednih proizvoda u obližnjem trgovačkom lancu, a koji potiče Općina Rugvica. Pozvao je lokalne OPG-ove da na svojim površinama povećaju proizvodnju.

Posljednjih godina broj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na području Općine Rugvica u konstantnom je porastu. Želeći ljudima osigurati što lakši plasman proizvoda na tržište Općina je u dogovoru s IKEOM odlučila izgraditi i novu tržnicu uz Designer Outlet Centar na kojem će upravo OPG-ovi s područja Rugvice i Zagrebačke županije imati prvenstvo prodaje svojih proizvoda.

Kako bi im dodatno pripomogli u brendiranju i reklamiranju, općinsko vodstvo predvođeno načelnikom Matom Čičkom odlučilo je organizirati i Sajam OPG-a.