U ROVINJU DOBIO 23.000 KUNA KAZNE! Evo što je napravio

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Rovinjska policija jučer oko 9 sati u Ulici Matije Vlačića Ilirika uočila je muškarca kako upravlja mopedom Gillera, pulske registracijske oznake, a na kojem se kao putnik nalazila muška osoba bez zaštitne kacige.

Policijski službenik je pokušao zaustaviti vozača mopeda, koji je odbijao postupiti po naredbama i nastavio kretanje, da bi ga u konačnici zaustavio na makadamskom putu na cesti Valalta-Lim te ga je uhitio i doveo u prostorije policijske postaje, dok se suputnik udaljio u nepoznatom smjeru.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 31-godišnji hrvatski državljanin upravljao mopedom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu. Također mu je policijski službenik ponudio test na prisutnost droge u organizmu, no vozač je to odbio.

Muškarac je predan na nadležni sud, gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 23.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom AM kategorije u trajanju od četiri mjeseca, piše Glas Istre.